TIP VAN DE MAAND Sparkle of Joy

17-03-2015 - Joke Bruggenkamp

Sparkle of Joy

Afbeeldingsresultaat voor zonIk ben niet zo van de hypes: ik verbeeld me graag dat ik origineel & uniek ben! Maar soms kom ik iets tegen, waarbij andere mensen iets bedacht hebben wat heel goed in mijn straatje past. En dat wil ik toch graag even delen.

 

De nieuwste hype, waar ik, net als blijkbaar heel veel andere mensen erg blij van word, is de opruimtip van Marie Kondo. Zij geeft als opruimtip dat je bij alles in je huis je kunt afvragen ‘Does it spark joy’. Een goede vertaling is lastig maar heeft iets van ‘geeft het je een gelukkig gevoel’. (Of, in mijn vertaling: ‘laat het je flonkeren’ !).

 

Afbeeldingsresultaat voor joy

Het komt er op neer dat je bij alles wat je afvraagt of je er blij van wordt. Word je er niet blij van dan kan het weg! Ik pleit ervoor om deze techniek op je hele leven toe te passen:

 

Word je blij van wat je doet, Blijf het doen!

 

Word je blij van de mensen om je heen, Blijf ze zien!

 

Word je blij van wat je eet, ….

 

enzovoorts…!

 

Dat is volgens mij het doel in het leven: de dingen doen die bij je passen en de dingen laten die niet goed voor je zijn.

 

Ik heb het boek van Marie Kondo niet gelezen (het heet ‘Opgeruimd’). Want ik doe niet mee aan de hype. Maar ik draag wel graag haar boodschap uit. Want daar word ik blij van!