TIP VAN DE MAAND: FOCUS

03-02-2015 - Joke Bruggenkamp

Hoe staat met met de goede voornemens van januari?

De reden waarom mensen bij de jaarwisseling goede voornemens bedenken is omdat het dan zo makkelijk focussen is. Sterker nog: het is tot op de seconde duidelijk wanneer het nieuwe jaar begint!

 

Nu weten we allemaal dat de goede voornemens in januari vaak niet het gewenste effect hebben, maar een goede focus kan je wel helpen om je doelen te bereiken.

 

Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is om een concreet doel te hebben, niet te groot en haalbaar. Successen zijn belangrijk.

 

Niet voor niks vliegen de çhallenges je momenteel om de oren: 30 dagen zonder suiker, 60 dagen fit enzovoort. Zelf de ING heeft een 30-dagen-geld-overhouden-challenge!

 

Gezond, fit en geld overhouden, wie wil dat nu niet?!

 

Vaak is de stap te groot omdat je dingen doet waarvan je denkt dat je ze moet willen. Want, fit, gezond, genoeg geld... zoals gezegd, dat lijkt de norm.

 

Maar als je nu jezelf als uitgangspunt neemt: is er iets kleins waar jij gelukkiger van zou worden. Iets wat haalbaar is, maar waar je even je focus op moet leggen? 

 

Gebruik februari voor een kleine verandering: focus op iets leuks, iets wat wat toevoegd aan je leven. Maak het niet groot, maar wel belangrijk. 

 

Februari: Focus maand!