Clientervaringen

 

Een vrouw van 25

Ik kwam bij Joke omdat ik helemaal in paniek raakte van het idee om samen te gaan wonen. Ook op mijn werk liep het niet lekker. Ik heb eerst een aantal gesprekken alleen gehad met Joke. We kwamen erachter dat mijn paniek te maken had met dat ik nogal de neiging heb anderen te 'pleasen'. Mijn paniek kwam voort uit een soort angst om helemaal te verdwijnen in de relatie. Ik wist niet dat dat zo speelde, maar toen we het er zo over hadden vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Joke heeft me geleerd hoe ik met deze angst om kan gaan en ook hoe ik mijn vriend kon vertellen wat er bij mij speelde. Dat vond ik heel eng, maar het was ook heel goed om te doen. Het gaat nu heel goed, ook op mijn werk en ik vind het steeds makkelijker om mijn grenzen aan te geven.

 

 
 

Een man van 33

Joke is gelukkig niet zo zweverig, ze is praktisch en ze heeft humor. 

 
 

Een stel van 50

Ons leven was eigenlijk één groot kibbel gebeuren. We hadden niet eens echt ruzie, maar we waren wel heel erg gericht op wat we aan de ander niet leuk vonden. We zijn door de jaren vooral bij elkaar gebleven omdat het toch de makkelijkste oplossing was: met de kinderen, met het huis en al het geregel. Bovendien hadden we ook allebei onze eigen hobby’s en bezigheden. Maar nu de kinderen ouder worden hadden we allebei het idee 'is dit het nou?'. We hebben besloten om niet gelijk uit elkaar te gaan, want we hebben ook mooie jaren gehad, maar om nog uit te zoeken of we het gevoel voor elkaar terug kunnen vinden. Ik denk dat ik voor ons beide spreek als ik zeg dat we veel aan de therapie hebben gehad. Het is hard werken en echt de tijd voor elkaar nemen, maar langzaam aan merk ik dat we weer met en van elkaar gaan genieten.

 
 

Een vrouw van 62

Joke is een doorziend mens: ze stelt vragen die echt van toepassing zijn. Kortom ze is heel goed.

 
 

Een stel van 30

Mijn man was vreemd gegaan. Ik had hem eigenlijk de deur al uitgezet want ik was zo boos. Maar na een paar dagen merkte ik dat ik hem eigenlijk niet kwijt wilde. Het was een heel dubbel gevoel. Mijn man wilde ook heel graag met mij verder en we hebben besloten hulp te zoeken. Joke heeft ons geholpen om het vreemdgaan bespreekbaar te maken. Maar ook hoe we veel beter met elkaar kunnen praten. We hebben allebei onze gevoelige punten en zijn beide goed in het omzeilen van mogelijke ruzies. Maar kunnen praten over wat je bezig houdt is zo belangrijk. Mijn boosheid ben ik kwijt, ik heb het los kunnen laten. Ik ben voorzichtig optimistisch over de toekomst.