Mirjam Guth

 

Het is best ingewikkeld om een stukje te schrijven over jezelf, om een reëel beeld neer te zetten waar op bezoekers van deze site een goede inschatting kunnen maken van mij als therapeut.

Wat typeert mij, is het belangrijk mijn opleidingen en werkervaring puntsgewijs bij langs te gaan, is het van belang mijn gezinssituatie aan te stippen, doen mijn hobby’s ertoe of is dat irrelevant? Kijkend naar teksten van andere therapeuten maakt het nog lastiger om een enigszins onderscheidende tekst te schrijven.

 

Maar goed, voor je over gaat tot een kennismakingsgesprek moet je natuurlijk wel iets van informatie hebben, dus:

 

Naast het afronden van de Hbo opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening , de Post Hbo opleiding Forensisch Psychiatrische hulpverlening, de opleiding Psychologie aan de RUG, de opleiding tot relatietherapeut bij EFT Nederland en verschillende kortdurende opleidingen en trainingen gericht op communicatie en gesprekstechnieken heb ik in verschillende werkvelden gewerkt.

In de verslavingszorg, in de forensische psychiatrie en in de Jeugdzorg heb ik gewerkt met patiënten, cliënten, ouders  en gezinssystemen. De rode draad was dat er veelal sprake was van huiselijk geweld en / of kindermishandeling. Maar ook de onderliggende trauma’s die hieraan ten grondslag liggen kwamen aan bod.

Omdat het mij prettig leek om in een setting te werken waar fysiek geweld een minder prominente rol inneemt heb ik de overstap gemaakt naar praktijk Flonker. Mijn kennis en ervaring op het gebied van psychische problemen maken dat ik niet snel onder de indruk ben van gebeurtenissen en ik het belangrijk vind om te kijken naar wat er achter de problemen zit.

 

Wat mensen over mij zeggen (dat zegt waarschijnlijk meer dan wat ik over mezelf te zeggen heb) is dat ik direct ben zonder beoordelend te zijn. Dat ik goed kan luisteren en snel tot de kern kan komen. Dat een gesprek met mij prettig maar ook pittig is. Ik hou ervan om aan te pakken en naast inzoomen op pijnplekken vind ik enige humor ter relativering ook belangrijk.

 

Mijn gezinssituatie is samengesteld, samen met mijn partner heb ik een dochtertje van anderhalf. Uit mijn vorige relatie heb ik twee dochters van 7 en 8. En mijn partner heeft een zoontje van 4 uit zijn vorige relatie. Dit bruisende geheel zorgt voor veel prachtige en soms voor moeilijke momenten, zowel praktisch als emotioneel.

 

Omdat ik oprecht geïnteresseerd ben in mensen ben ik benieuwd waarom jij op deze website terecht  bent gekomen. Als bovenstaand stukje je aanspreekt dan kan je contact opnemen voor een eerste gesprek.  Je bent van harte welkom.