Opleidingen en Methoden

Alle psychologen hebben zich naast een Universitaire opleiding tot Psycholoog  gespecialiseerd in verschillende methodieken. Afhankelijk wat er bij jou/jullie speelt en wat bij je past kunnen we hier gebruik van maken:
 
Cognitieve gedragstherapie:
Hoe denken, voelen en doen samenhangen met wat je doet. Deze methode is handig om anders te leren denken (dingen minder erg vinden bijvoorbeeld). Meer informatie kun je vinden bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie: de VGCT.
 
Systeemgerichte therapie:
Je bent niet alleen op de wereld en ook je familie(-geschiedenis) en de mensen om je heen zijn van invloed op wat je doet. Het is goed om te weten hoe je bepaald wordt door anderen, zodat je vervolgens je eigen weg kunt kiezen. Meer informatie kun je vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie: de NVRG.
 
Gestalttherapie:
Je hebt verschillende kanten: hoe zorg je dat je deze in één persoon kunt integreren? Ons motto 'Het mooiste dat je kunt worden ben je zelf' sluit hier mooi bij aan. Meer informatie kun je vinden op de website van de Nederlandse Beroepsvereniging van Gestalttherapeuten: de NBGT
 
Aandachtgerichte methoden:
Een van de pijlers in mijn praktijk is goed leren voelen. Veel mensen vermijden goed voelen door te piekeren, hard te werken of de verantwoordelijkheid én de oplossing bij anderen te leggen. Of ze verdrinken bijna in het gevoel en kunnen hier niet los van komen. Binnen de methode 'Emotionele Competentie' hebben we een aantal 'gevoelsmethoden' (Focussing, Mindfulness, Lichaamsgerichte technieken) gecombineerd tot een zeer effectieve manier van voelen. Je leert  je gevoel hanteren en loslaten.
 
EMDR
Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een traumabehandeling waarbij je zowel heftige gebeurtenissen kunt verwerken, als ook vastzittende ideeën over jezelf (ik kan niks, ik ben niet belangrijk, niemand vindt mij leuk) losser kunt maken.
Meer info kun je vinden op de website van de vereniging EMDR Nederland.
 
EFT
Emotionally Focussed therapy is een vorm van relatietherapie die zich richt op de onderliggende emoties in een relatie. Het je weer verbonden en veilig voelen in je relatie is het uitgangspunt. EFT heeft een hogere slagingskans dan andere vormen van relatietherapie. Meer informatie vind je op de website van EFT
 
Empowerment en Oplossingsgerichte therapie:
We gaan altijd uit van wat goed gaat en wat beter kan. We staan niet langer stil dan nodig bij de oorsprong van je problemen: het is goed vooral ook te kijken naar hoe je het op kunt lossen.