Werkwijze individuele therapie

Misschien raar om mee te beginnen, maar we houden geen uitgebreide intake met vragenlijsten en uitgebreide onderzoeken. We vinden namelijk dat je zo snel mogelijk wat moet hebben aan je therapie. Onze ervaring is ook dat als er iets is wat belangrijk is dat het dan vanzelf naar boven komt.

Uiteraard bespreek we wel eerst met je waar je last van hebt en waar je graag iets in wilt veranderen. We werken graag met concrete doelen (dat wat je wilt veranderen), zodat we ook steeds kunnen checken of we nog op koers liggen om je doelen te bereiken.

 

Omdat we al veel gesprekken, analyses, intakes en behandelingen hebben gedaan zien we vaak al snel patronen in wat er speelt. Omdat iedereen uniek is en zijn eigen geschiedenis heeft, checken we steeds bij je of dat wat wij denken dat er aan de hand is ook klopt. Het is belangrijk dat jezelf aangeeft of het klopt: we hebben wel een hoop ervaring in het ontdekken van patronen, maar we zijn niet helderziend!

 

Dit is ook wat we verstaan onder het ‘samen puzzelen’: we hebben allerlei manieren om te onderzoeken wat er speelt, maar jij bent uiteraard expert in wat er in jou omgaat. Ook al denk je nu van niet: jij hebt de antwoorden al en wij kunnen je helpen om die te vinden!